100-årsjubilant på Bryn-Helsfyr!

For hundre år siden, 19. november 1915, ble det avholdt et konstitueringsmøte på Grand Hotel i Oslo. Det ble starten på Skandinaviske Kabel og Gummifabriker, senere Standard Telefon og Kabelfabrik (STK), Alcatel STK og det som i dag er Nexans Norway.

Det var hjemmemarkedet som gjaldt da selskapet ble etablert for 100 år siden, men i dag ligger norskproduserte kabler i nær 100 land, og mellom 60 – 70 % av omsetningen kommer fra eksport. For visste du at de har lagt varmekabler i 350 år gamle tempelbygg i Kina, og sørget for effektiv smelting av is i takrenner og nedløp i Kreml, oppvarming av leiligheter i Mongolia og isfrie truckstier i Pennsylvania?

– Det er utrolig flott å se industribedrifter som har vart i mange, mange år i Norge. Jeg er veldig glad for at vi har en oppegående og dyktig bedrift i Nexans i Norge og jeg ønsker dere lykke til også i de neste 100 årene, sa statsminister Erna Solberg tidligere i år da hun besøkte en av Nexans’ fabrikk på Langhus.

Selskapet, som i dag har hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr, er altså en av verdens ledende kabelprodusenter med om lag 1500 ansatte og solid forankring i det norske lokalsamfunnet.

Se bilder og video på Nexans jubileumssider.

Se også

Ny leietaker i Østensjøveien 36

Mange av dere har kanskje vært i kontakt med IP Solutions tidligere. De har holdt til i Tvetenveien 4 i en årrekke, men er nå på plass hos Bryn Eiendom i Østensjøveien 36. Firmaet leverer tjenester som: • Fiber og oppsett av trådløst nettverk • Sikkerhet og sikkerhetsbevissthet • Oppsett av hardware/IT-utstyr • IT drift/skytjenester…

Les mer

Månedens kunstnytt – Nico Widerberg

Nico Widerberg (f.1960) er en av Norges mest kjente kunstnere, både for sin grafikk, maleri og skulptur. Han kommer fra en kjent kunstnerfamilie, og hans far var den nå avdøde maleren Frans Widerberg. I både sin billedkunst og skulptur arbeider Nico i en klassisk figurativ tradisjon. Og i en fargeskala med sterke farger. I sin…

Les mer

Rabattert medlemspris for våre leietakere hos Arca

I Østensjøveien 32 finner vi Arca treningssenter med rabattert medlems- pris for leietakere av Bryn eiendom.

Les mer