Blant Europas raskeste

Intrum Justitia, som har sitt norske hovedkontor i Nils Hansens vei 2 på Bryn-Helsfyr, har siden 2004 gjennomført undersøkelsen European Payment Index (EPI) blant titusenvis av bedrifter over hele Europa. Årets undersøkelse viser at norske forbrukere befester sin posisjon blant Europas raskeste betalere. I snitt betaler vi regningene etter 22 dager.

Ettersom de gjennomsnittlige betalingsvilkårene for forbrukere i Norge er 15 dager, er betalingene i snitt 7 dager forsinket. Men vi er klart foran svenskene og danskene og blir bare forbigått av finnene og estlenderne, som betaler regningene etter henholdsvis 15 og 17 dager.

– Det er store variasjoner i betalingsbetingelsene fra land til land. Mens det i Norge er tradisjon for at fakturaen skal betales i løpet av et par uker, er det i en del sydeuropeiske land vanlig med mye lengre frister, sier administrerende direktør Reidun Korsnes i Intrum Justitia.

Italienske forbrukere, som er de tregeste betalerne i Europa, har gjennomsnittlige betalingsbetingelser på 45 dager. Når de i tillegg drøyer betalingene med ytterligere 29 dager, blir den gjennomsnittlige betalingstiden på 74 dager, eller ca. 2,5 måned.

I Norge er det offentlig sektor som er tregest med å betale regningene. De betaler i gjennomsnitt etter 34 dager, mens forbrukerne altså betaler etter 22 dager.

– Mange opplever nok dette som et paradoks, for offentlige myndigheter er veldig påpasselige med at skatter og avgifter betales i tide, påpeker Korsnes.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

Se også

Ny leietaker i Østensjøveien 36

Mange av dere har kanskje vært i kontakt med IP Solutions tidligere. De har holdt til i Tvetenveien 4 i en årrekke, men er nå på plass hos Bryn Eiendom i Østensjøveien 36. Firmaet leverer tjenester som: • Fiber og oppsett av trådløst nettverk • Sikkerhet og sikkerhetsbevissthet • Oppsett av hardware/IT-utstyr • IT drift/skytjenester…

Les mer

Månedens kunstnytt – Nico Widerberg

Nico Widerberg (f.1960) er en av Norges mest kjente kunstnere, både for sin grafikk, maleri og skulptur. Han kommer fra en kjent kunstnerfamilie, og hans far var den nå avdøde maleren Frans Widerberg. I både sin billedkunst og skulptur arbeider Nico i en klassisk figurativ tradisjon. Og i en fargeskala med sterke farger. I sin…

Les mer

Rabattert medlemspris for våre leietakere hos Arca

I Østensjøveien 32 finner vi Arca treningssenter med rabattert medlems- pris for leietakere av Bryn eiendom.

Les mer