Fremgang for Mestergruppen

Det forteller administrerende direktør i Mestergruppen, Morten Bjerke – som har satt forbedringsagendaen og kundene i fokus, i en melding.

Ny organisasjonsstruktur med tre tydelige forretningsområder skal bidra til ytterligere konkurransedyktige vilkår for konsernets kunder. Fokus på innkjøp har åpnet for bedre betingelser til proffkunder og medlemmer av Byggeriet. Organiseringen er fokusert rundt de tre forretningsområdene Byggevarer, Bolig og Tomteutvikling. Strategien er proffkunden i fokus og da spesielt byggmestere og mindre entreprenører som bygger småhus – eneboliger og flerfamiliehus med tre som hovedmateriale.

Mestergruppen oppnådde god vekst og resultatforbedring i 2011. Omsetningen vokste med 330 mill til 2,67 milliarder, mens driftsresultatet økte til 78 mill.

I 2011 gjorde konsernet flere oppkjøp og etablerte seg blant annet i Oslo og Trondheim gjennom oppkjøpene av Sentrum bygg og Heimdal Sag. I 2012 er Alf Valde AS i Ålesund overtatt.

– Våre kunder har behov for flere logistikkpunkter rundt omkring i landet. Den strategien er et klart ønske fra våre kunder, sier Morten Bjerke i meldingen.

Basis for handelsvirksomheten i konsernet, Byggeriet Norge, er omsetningen til medlemmene i de mange huskjedene som benytter konsernet som leverandør og distribusjonspartner.

Mesterhus og Systemhus igangsatte 2000 boliger i 2011, og Mesterhus var største boligbygger for 13. år på rad.

– Samtidig som vi bygger organisasjon for å ivareta veksten er vi opptatt av å drive effektivt. Lean & Mean er viktige stolper i utviklingsagendaen. Vi lever i et marked med små marginer og fokuset på effektivitet blir en avgjørende faktor for vår, og våre kunders fremtidige konkurransekraft. Kundene forventer bedre priser og rimeligere totalleveranse – det må vi forholde oss til sier Bjerke, som ser lyst på utviklingen i 2012.

Fakta om Mestergruppen konsernet:
– Et av Norges ledende byggevarekonsern i proffsegmentet
– Mestergruppen består av de tre forretningsområdene Byggevare, Bolig og Tomteutvikling, www.mestergruppen.no- Byggevare består av 21 egeneide utsalg og 75 medlemseide byggevareutsalg, primært under merkevarenavnet Byggeriet.
– Forretningsområdet Bolig er Norges største boligbyggerkjede med merkenavnene Mesterhus og Systemhus. Medlemmene er viktige kunder i Byggevareutsalgene. Konsernet’s boligkjeder igangsatte 2000 boliger i 2011.
– I forretningsområdet Tomteutvikling investerer Mestergruppen i tomteutviklingsprosjekter. I tillegg selger Fjord og Fjellhytter AS – www.fjordogfjellhytter.no. hytter og byggesett til hytter under merkenavnene Stjernehytten og Sirdalshytta.
– Konsernet er eid av Ferd Capital (94,5 %)

Høydepunkter 2011:
– Det er gjennomført juridisk og finansiell restrukturering av selskapet
– Det er etablert offensiv satsning på økt volum, mer effektiv drift og bedre innkjøp
– Mestergruppen har styrket posisjonen i flere områder gjennom oppkjøp
– Det ble investert i og igangsatt flere betydelige tomte- og eiendomsutviklingsprosjekter, herunder Siriskjær i Stavanger: http://vann-kanten.no/- God vekst og resultatforbedring.

Fremtidsutsikter og strategi:
– Byggevarebransjen i Norge er fragmentert, kompetitiv og konjunkturutsatt. Bransjen består av mange aktører og konsernet vil delta i en sannsynlig strukturendring.
– I et konkurranseintensivt marked vil vi fortsette å jobbe målrettet for å skape lønnsom vekst gjennom kontinuerlig fokus på operasjonell effektivitet og effektiv vareflyt i hele verdikjeden. Vårt mål er å holde byggekostnadene nede for våre kunder.
– Konsernets proffkonsept er under utrulling. Dette består av produkter og tjenester som skal forenkle og effektivisere proffkundens hverdag gjennom planlegging og kvalitetssikring av alle rutiner og prosesser i forbindelse med en byggeprosess.

Personbildet: Administrerende direktør i Mestergruppen, Morten Bjerke.

Kilde og bilde: www.mestergruppen.no 

Se også

Ny leietaker i Østensjøveien 36

Mange av dere har kanskje vært i kontakt med IP Solutions tidligere. De har holdt til i Tvetenveien 4 i en årrekke, men er nå på plass hos Bryn Eiendom i Østensjøveien 36. Firmaet leverer tjenester som: • Fiber og oppsett av trådløst nettverk • Sikkerhet og sikkerhetsbevissthet • Oppsett av hardware/IT-utstyr • IT drift/skytjenester…

Les mer

Månedens kunstnytt – Nico Widerberg

Nico Widerberg (f.1960) er en av Norges mest kjente kunstnere, både for sin grafikk, maleri og skulptur. Han kommer fra en kjent kunstnerfamilie, og hans far var den nå avdøde maleren Frans Widerberg. I både sin billedkunst og skulptur arbeider Nico i en klassisk figurativ tradisjon. Og i en fargeskala med sterke farger. I sin…

Les mer

Rabattert medlemspris for våre leietakere hos Arca

I Østensjøveien 32 finner vi Arca treningssenter med rabattert medlems- pris for leietakere av Bryn eiendom.

Les mer