Fremtidens kunnskap inntar Bryn-Helsfyr: Skolestart ved to nye skoler

02_valle_hovin_vgs

Mandag 21. august åpner to flunkende nye Bryn-Helsfyr-skoler sine dører for elevene.
– Barn og ungdom er fremtidens kunnskap og kreative krefter. Dette er positive, viktige milepæler for hele området. Det viser at Bryn-Helsfyr har startet forvandlingen mot en enda mer levende, bærekraftig del av byen, sier Per Kristian Lundquist i Bryn-Helsfyr-samarbeidet.

Brynseng skole og Valle Hovin Videregående skole er begge nye, topp moderne skoler i Bryn-Helsfyr-området.

Et av byens mest miljøvennlige bygg

Brynseng skole vil ha plass til 840 elever fra 1. til 7. trinn, og starter med å ta inn elevene fra 1. til 3. trinn denne høsten. Skolen har sentral beliggenhet rett ved t-banestasjonen på Brynseng, der 4 linjer som til sammen har avganger hvert tredje minutt tar reisende til og fra resten av Oslo.

Den omtales som et av byens mest miljøvennlige bygg, og er et nullenergibygg som med 1000 kvm solcellepaneler på fasaden skal produsere like mye strøm som den forbruker. Skolen har fått ballbinge og flerbrukshall på toppen, moderne undervisningsrom og -hjelpemidler – og utsikt over det meste av byen.

Puls, aktivitet og utvikling på Valle Hovin

Valle Hovin vgs. er ny videregående skole lokalisert i det flunkende nye stadionanlegget Vålerenga kultur- og idrettspark – omgitt av det som nå utvikles til en ny minibydel med nye boliger, grønne rekreasjons- og aktivitetsområder og fremtidens, kontorbygg og arbeidsplasser.

Valle Hovin vgs. er et moderne skolebygg med spesialrom, bibliotek og treningsrom, der alt ligger til rette for at elevene skal få mest mulig ut av skolehverdagen.

“Du er en del av skolen, samtidig vil vi at du skal oppleve at du er i et stadion. Du skal kjenne på følelsen av engasjement, entusiasme, samhold og opplevelser. Du skal oppleve at Valle Hovin vgs er en skole med høy puls. Aktivitet og utvikling skal prege alt vi gjør”, skriver skolen på sine websider.

Skolen tilbyr utdanningsprogrammet studiespesialisering, med et bredt fagtilbud med mulighet for full fordypning innenfor språk, samfunnsfag, økonomi og realfag. Skolen vil ha 5 klasser per trinn, og tilbyr studiespesialisering og studiespesialisering med toppidrett.

Toppmoderne læringsmiljø i tidligere fyrstikkfabrikk

Skolestart er det også førstkommende mandag for de rundt 930 elevene ved Fyrstikkalleen skole, også kalt «F21» på grunn av adressen Fyrstikkalleen 21. Skolen åpnet i 2010 og er en av få kombinerte ungdoms- og videregående skoler i Norge. Det spennende arkitektonisk uformede bygget er integrert i den tidligere fyrstikkfabrikken Nittedal Tændstikfabrik. Skolens areal er 15 000 kvm og har blant annet barnehage, bibliotek og flerbrukshall.

Lærer i en levende, bærekraftig bydel

Bryn-Helsfyr er et av Oslos viktigste næringsområder, har et av byens beste kollektivtilbud og scorer høyt som arbeidssted i undersøkelser. Den tette, levende byen vokser seg stadig nærmere. Og det unike tilbudet innen miljøvennlig transport tiltrekker stadig flere fremtidsrettede virksomheter og beboere. Dette gir byplanleggere og utviklere de beste forutsetninger når de nå jobber med å forvandle Bryn-Helsfyr til en enda mer levende, bærekraftig del av byen. Forvandlingen har startet, med nye grønne, barnevennlige boligområder, flere sosiale møteplasser, skoler, mer liv på gateplan og fremtidsrettede kontorbygg.

Se også

Ny leietaker i Østensjøveien 36

Mange av dere har kanskje vært i kontakt med IP Solutions tidligere. De har holdt til i Tvetenveien 4 i en årrekke, men er nå på plass hos Bryn Eiendom i Østensjøveien 36. Firmaet leverer tjenester som: • Fiber og oppsett av trådløst nettverk • Sikkerhet og sikkerhetsbevissthet • Oppsett av hardware/IT-utstyr • IT drift/skytjenester…

Les mer

Månedens kunstnytt – Nico Widerberg

Nico Widerberg (f.1960) er en av Norges mest kjente kunstnere, både for sin grafikk, maleri og skulptur. Han kommer fra en kjent kunstnerfamilie, og hans far var den nå avdøde maleren Frans Widerberg. I både sin billedkunst og skulptur arbeider Nico i en klassisk figurativ tradisjon. Og i en fargeskala med sterke farger. I sin…

Les mer

Rabattert medlemspris for våre leietakere hos Arca

I Østensjøveien 32 finner vi Arca treningssenter med rabattert medlems- pris for leietakere av Bryn eiendom.

Les mer