Mestergruppen overtar Sentrum Bygg

Mestergruppen har i sin strategi lagt planer for fysisk tilstedeværelse i flere deler av landet for på den måten å kunne tilby sine kunder økt service og tilgjengelighet på de produkter som proffkunden har behov for. Som en del av denne strategien har selskapet nå tatt over 100 prosent av Sentrum Bygg AS med planer om å videreutvikle selskapet med Byggeriet-profil. I tillegg til eksisterende drift skal også salg av byggevarer og trelast til egne kunder på Østlandet inkluderes.

Sentrum Bygg AS har gjennom 64 år drevet lønnsom virksomhet i et av Norges største markeder. De senere år fra sitt utsalg på Alnabru der selskapet har fokusert og spesialisert seg på salg av kjøkken, dører, vinduer og parkett.

– Bedriften har gjennom årenes løp utviklet et konkurransedyktig konsept til både privatkunder og proffkunder. Selskapets medarbeidere har høy kompetanse og lang bransjeerfaring. Sentrum Bygg blir nå en del av en landsdekkende kjede. Dette representerer en milepæl i selskapets historie, sier styreleder Jens Petter Rønning hos Sentrum Bygg som mener selskapet kan se frem til et utviklende samarbeid med sine nye eiere i Mestergruppen.

– Mestergruppen vil med dette oppkjøpet styrke sin posisjon som leverandør til proffmarkedet i Oslo. Vi ser for oss å videreutvikle bedriften fra det gode utgangspunkt som er bygget opp igjennom lang tid, kommenterer administrerende direktør Morten Bjerke i Mestergruppen.

– Kundene i dag har behov for både rasjonelle leveranser levert direkte fra produsentene og suppleringsleveranser fra en lokalt basert byggevarehandel. Sentrum Bygg sin spesialkompetanse på utvalgte produktområder vil styrke Mestergruppens posisjon i et konkurranseutsatt Oslo-marked, fremholder Bjerke.

Mestergruppen har tidligere kjøpt Heimdal Sag i Trondheim som nettopp er omprofilert fra Maxbo til Byggeriet. Oppkjøpene viser med all tydelighet at Mestergruppen mener alvor med sine planer om også å innta storbyene.

Sentrum Bygg omsetter årlig for ca 170 millioner og har sin spesialkompetanse på produktgruppene kjøkken, dører, vinduer og gulv

Mestergruppen AS er et av landets ledende byggekonsern med en omsetning på 2,3 milliarder. Konsernet har salg og virksomhet i alle landsdeler og eier byggevarekjeden, Byggeriet. Byggerietkjeden har 96 utsalg, og Mestergruppen eier 17 av disse. Huskjedene Mesterhus og Systemhus er også en del av konsernets virksomhet med sine 216 medlemmer, spredt over hele Norge. Mesterhus var i 2011 landets største boligbygger. Dessuten er konsernet en stor aktør med tomte- og prosjektutviklingsaktiviteter over hele Norge.

Se også

Ny leietaker i Østensjøveien 36

Mange av dere har kanskje vært i kontakt med IP Solutions tidligere. De har holdt til i Tvetenveien 4 i en årrekke, men er nå på plass hos Bryn Eiendom i Østensjøveien 36. Firmaet leverer tjenester som: • Fiber og oppsett av trådløst nettverk • Sikkerhet og sikkerhetsbevissthet • Oppsett av hardware/IT-utstyr • IT drift/skytjenester…

Les mer

Månedens kunstnytt – Nico Widerberg

Nico Widerberg (f.1960) er en av Norges mest kjente kunstnere, både for sin grafikk, maleri og skulptur. Han kommer fra en kjent kunstnerfamilie, og hans far var den nå avdøde maleren Frans Widerberg. I både sin billedkunst og skulptur arbeider Nico i en klassisk figurativ tradisjon. Og i en fargeskala med sterke farger. I sin…

Les mer

Rabattert medlemspris for våre leietakere hos Arca

I Østensjøveien 32 finner vi Arca treningssenter med rabattert medlems- pris for leietakere av Bryn eiendom.

Les mer