Mesterhus bygger Oslos første eneboligfelt med bare passivhus

– Dette prosjektet gjør passivhuset til et folkehus. Den nye miljøgrenda Rudshagen består av 17 svært energieffektive boliger i moderne design i flotte, barnevennlige omgivelser, sier Hans Dahl, prosjektleder i OBOS Nye Hjem, i meldingen.

Salgsstart er allerede 11. mai, da arrangeres tidenes første passivhus-salgsmøte i Oslo.

Lave strømutgifter og bedre komfort


En bolig bygget etter passivhusstandard trenger bare ca. 25 prosent av den energien en vanlig bolig bruker. Grunnen til at det kalles passivhus, er at man tar i bruk mest mulig passive tiltak for å redusere energibehovet, slik som ekstra varmeisolasjon, ekstra god tetthet og varmegjenvinning.

– Passivhus er spesielt gunstige om vinteren, fordi det holder så godt på varmen. Ikke bare sparer man i fyringsutgifter hele vinteren igjennom, man er også mindre sårbar for svingninger i strømprisen ettersom man bruker mye mindre på oppvarming, forteller Dahl.

Passivhus bygges med tanke på å gi god bokomfort og høy luftkvalitet. Det gode innemiljøet gir lune gulv for barn som leker og gode forhold for eksempelvis astmatikere.

Passivhus vekker interesse blant folk flest

Husene skal bygges av Mesterhus Oslo- Håndverksbygg AS. Kjedeleder Raymond Myrland i Mesterhus Norge, som har hovedkontor i Nils Hansens vei 2 på Bryn-Helsfyr i Oslo, merker at interessen for passivhus blant folk flest er stigende. – Vi får flere og flere henvendelser om folk som har spørsmål om passivhus. Vi tror denne trenden virkelig kan ta fart når store aktører som OBOS velger å satse på slike miljøvennlige løsninger. Det er først da det skjer virkelig store endringer i bransjen, sier han.

Se også

Ny leietaker i Østensjøveien 36

Mange av dere har kanskje vært i kontakt med IP Solutions tidligere. De har holdt til i Tvetenveien 4 i en årrekke, men er nå på plass hos Bryn Eiendom i Østensjøveien 36. Firmaet leverer tjenester som: • Fiber og oppsett av trådløst nettverk • Sikkerhet og sikkerhetsbevissthet • Oppsett av hardware/IT-utstyr • IT drift/skytjenester…

Les mer

Månedens kunstnytt – Nico Widerberg

Nico Widerberg (f.1960) er en av Norges mest kjente kunstnere, både for sin grafikk, maleri og skulptur. Han kommer fra en kjent kunstnerfamilie, og hans far var den nå avdøde maleren Frans Widerberg. I både sin billedkunst og skulptur arbeider Nico i en klassisk figurativ tradisjon. Og i en fargeskala med sterke farger. I sin…

Les mer

Rabattert medlemspris for våre leietakere hos Arca

I Østensjøveien 32 finner vi Arca treningssenter med rabattert medlems- pris for leietakere av Bryn eiendom.

Les mer