Miljøvennlig tastatur reduserer det årlige plastforbruket med 60 tonn

Selskapet lanserer i følge en pressemelding nå det første injeksjonsstøpeteknologiproduserte ECO-tastaturet der hele 45 prosent av komponentene er erstattet med fornybare og organiske materialer. Dette skal fremme bærekraftig produksjon og redusere avhengigheten til olje – som igjen betyr redusert utslipp av CO2 i atmosfæren.

"Tastaturet med navnet Fujitsu KBPC PX ECO er ved første øyekast ikke til å skille fra et tradisjonelt tastatur av plast. Det sølesikre og miljøvennlige tastaturet har to deler som er produsert av 100 prosent biologisk nedbrytbart materiale", skriver selskapet i meldingen.

Jarle Bjørn Hansen, produktsjef for klienter i Fujitsu, forklarer at håndleddstøtten er produsert av tremasseproduktet ARBOFORM® mikset med fibre og tilsetningsstoffer. – Selve tastaturbasen er laget av BIOGRADE® som er et celluloseacetatprodukt. I tillegg er tastaturkabelen som følger med fri for PVC. Beregninger viser at vi med dette tastaturet vil redusere plastforbruket i produksjonen med hele 60 000 kilo årlig. Tastaturet er utviklet som en del av den helhetlige satsningen på integrasjon av grønn IT i selskapets totale produktportefølje, sier han.

Miljø og komfort i sentrum


I tillegg til at tastaturet er utviklet til fordel for miljøet, skorter det vistnok ikke på komfort. For eksempel har tastaturet hele fem funksjonstaster for enkel tilgang til favorittapplikasjonene, samt en utskiftbar håndleddsstøtte som er varmere enn tradisjonelle støtter produsert av plast. Tastene er ergonomisk utformet for god komfort når du skriver.

I front for Grønn IT

Rajat Kakar, nestleder for Fujitsu Technology Solutions Clients Group, sier at Fujitsu i mange år har vært helt i front når det gjelder utvikling og produksjon av teknologi der miljøhensynet er ivaretatt.

– ECO-tastaturet er selskapets siste nyvinning innen grønn IT, og er et bevis på at det er fullt mulig å utvikle og produsere holdbare og miljøvennlige produkter uten at det går utover det økonomiske. Ved å tilby et miljøvennlig tastatur av høy kvalitet til den samme prisen som et tradisjonelt tastatur, gjør Fujitsu det enklere for både bedrifter og privatpersoner å ta det riktige valget, sier han.

Se også

Ny leietaker i Østensjøveien 36

Mange av dere har kanskje vært i kontakt med IP Solutions tidligere. De har holdt til i Tvetenveien 4 i en årrekke, men er nå på plass hos Bryn Eiendom i Østensjøveien 36. Firmaet leverer tjenester som: • Fiber og oppsett av trådløst nettverk • Sikkerhet og sikkerhetsbevissthet • Oppsett av hardware/IT-utstyr • IT drift/skytjenester…

Les mer

Månedens kunstnytt – Nico Widerberg

Nico Widerberg (f.1960) er en av Norges mest kjente kunstnere, både for sin grafikk, maleri og skulptur. Han kommer fra en kjent kunstnerfamilie, og hans far var den nå avdøde maleren Frans Widerberg. I både sin billedkunst og skulptur arbeider Nico i en klassisk figurativ tradisjon. Og i en fargeskala med sterke farger. I sin…

Les mer

Rabattert medlemspris for våre leietakere hos Arca

I Østensjøveien 32 finner vi Arca treningssenter med rabattert medlems- pris for leietakere av Bryn eiendom.

Les mer