Safetel leverer alarmovervåking til kommunene i Norge

I forbindelse med nedleggelsen av Telenors ISDNpak-tjeneste 31. desember i år, må varsling av brann fra de fleste 110-sentralene i Norge til den enkelte brannstasjon legges om.

I følge en melding fra Safetel, som blant annet har kontorer i Østensjøveien 18 på Bryn-Helsfyr i Oslo, har selskapets løsninger, kompetanse og erfaringer med mobilbasert alarmoverføring blitt lagt til grunn for en ny utalarmeringstjeneste. Løsningene er godkjent av DSB (Direktoratet for Sikkerhet og Beredskap).

– Dette er nok en bekreftelse på at Safetels alarmoverføringstjenester kan benyttes i samfunnskritiske anvendelser, sier Bjørn Rosenberg, som er ansvarlig prosjektleder hos Safetel. – At både DSB og 110-Forum går inn for løsningen er ikke bare fordi vi har en godt gjennomarbeidet teknisk løsning, men like mye på grunn av den trygge og problemfrie driften vi har kunnet vise til for de mange tusen kundene som benytter alarmoverføring fra Safetel til 110-sentralene over hele landet. Trygg og forutsigbar drift er det aller viktigste for både 110-sentralene, brannvesenet og driftspersonell i kommunale og offentlige bygg, sier han.

– Vi er veldig fornøyd med at Safetel er i stand til å komme med en akseptabel løsning på så kort tid, sier Ragnar Kvennodd fra Oslo Brann og Redning og leder av 110-Forum. – Da det tidligere i år ble kjent at ISDNpak skulle legges ned ved årsskiftet ble det nødvendig å finne et alternativ raskt, samtidig som vi har svært høye krav til kvalitet og tilgjengelighet. Safetel kom med en løsning basert på sin eksisterende og velfungerende teknologi, og til en pris som passer norsk kommuneøkonomi. Dette står det respekt av, sier Kvennodd.

– Selv om dette kan synes som et lite skritt for menigmann er det et stort skritt for Safetel, sier Harald Rønning, Safetels administrerende direktør, i meldingen. – Vi skal på kort tid rulle ut ny infrastruktur til 340 brannstasjoner over det ganske land, og den skal bygges slik at kommunikasjonen ikke skal stoppe, fordi feil kan få alvorlige følger, sier Rønning. – Safetels tekniske ekspertise sikrer både utrullingen og selve løsningen. Vi ser frem til å levere en god utalarmeringsløsning, til beste for 110-sentralene, det kommunale brannvesen og for innbyggerne på store og små steder rundt i Norge, avslutter Harald Rønning.

Artikkelen er fra Bryn-Helsfyr-prosjektet.

Safetel er en av Bryn Eiendoms leietakere i Østensjøveien 18 på Bryn.

Se også

Ny leietaker i Østensjøveien 36

Mange av dere har kanskje vært i kontakt med IP Solutions tidligere. De har holdt til i Tvetenveien 4 i en årrekke, men er nå på plass hos Bryn Eiendom i Østensjøveien 36. Firmaet leverer tjenester som: • Fiber og oppsett av trådløst nettverk • Sikkerhet og sikkerhetsbevissthet • Oppsett av hardware/IT-utstyr • IT drift/skytjenester…

Les mer

Månedens kunstnytt – Nico Widerberg

Nico Widerberg (f.1960) er en av Norges mest kjente kunstnere, både for sin grafikk, maleri og skulptur. Han kommer fra en kjent kunstnerfamilie, og hans far var den nå avdøde maleren Frans Widerberg. I både sin billedkunst og skulptur arbeider Nico i en klassisk figurativ tradisjon. Og i en fargeskala med sterke farger. I sin…

Les mer

Rabattert medlemspris for våre leietakere hos Arca

I Østensjøveien 32 finner vi Arca treningssenter med rabattert medlems- pris for leietakere av Bryn eiendom.

Les mer