Tjenesteleverandører rammes hardt av gjeld og sen betaling

Ifølge informasjon på selskapets websider viser undersøkelsen betydelige forskjeller i hvordan ulike bransjer rammes av dårlig gjeld og sen betaling.

Profesjonelle tjenesteleverandører som for eksempel regnskapsførere, advokater og rekrutteringsselskaper er hardest rammet, og må i gjennomsnitt avskrive 4.5 prosent av alle transaksjoner, mens selskaper innen energisektoren, herunder olje, vann og gass, bare avskriver 1.5 prosent. Intrum Justitia tror situasjonen vil forverre seg neste år, men at virksomhetene kan gjøre proaktive tiltak – som også er avgjørende for å få fart på økonomien i Europa. Selskapet behandler dette i sitt dokument, "EPI 2011 Industry White Paper".

Europeiske virksomheter avskriver totalt rekordhøye 312 milliarder Euro, eller 2.7 prosent av alle transaksjoner. Belastningen er imidlertid ikke spredt jevnt på de ulike bransjeområdene. Den hardets rammede bransjen, profesjonelle tjenester, skriver av tre ganger prosentandelen av energibransjen. Bygg og anlegg, eiendom og utdanning avskriver mer enn gjennomsnittet, mens transport og "Business Services" gjør det bedre enn snittet.

Mer om undersøkelsen på www.intrum.com/no

Se også

Ny leietaker i Østensjøveien 36

Mange av dere har kanskje vært i kontakt med IP Solutions tidligere. De har holdt til i Tvetenveien 4 i en årrekke, men er nå på plass hos Bryn Eiendom i Østensjøveien 36. Firmaet leverer tjenester som: • Fiber og oppsett av trådløst nettverk • Sikkerhet og sikkerhetsbevissthet • Oppsett av hardware/IT-utstyr • IT drift/skytjenester…

Les mer

Månedens kunstnytt – Nico Widerberg

Nico Widerberg (f.1960) er en av Norges mest kjente kunstnere, både for sin grafikk, maleri og skulptur. Han kommer fra en kjent kunstnerfamilie, og hans far var den nå avdøde maleren Frans Widerberg. I både sin billedkunst og skulptur arbeider Nico i en klassisk figurativ tradisjon. Og i en fargeskala med sterke farger. I sin…

Les mer

Rabattert medlemspris for våre leietakere hos Arca

I Østensjøveien 32 finner vi Arca treningssenter med rabattert medlems- pris for leietakere av Bryn eiendom.

Les mer