Vårens hyppigste skader

arca_løpeskader_2

Det nærmer seg våren og med det for mange en løpesesong. Arca på Bryn-Helsfyr gir råd og anbefalinger om hvilke plager som kan oppstå om du ikke passer på.

Arca Friskere arbeidsplasser, som holder til i Østensjøveien 32 på Bryn-Helsfyr, er en offentlig godkjent bedriftshelsetjeneste som har til hensikt å iverksette tiltak som bidrar til et helsefremmende arbeidsmiljø med fornøyde medarbeidere som presterer godt.

I forbindelse med den for mange kommende løpesesongen har naprapat Svend Linderoth hos Arca blitt spurt om råd og anbefalinger:

1. Hvilke plager er typisk for våren?
Det som naturlig nok skjer oftere om våren enn andre årstider, er at hyppigheten av løpsrelaterte skader og plager øker. De fleste løper mindre på vinteren og da vil en brå overgang til stort treningsvolum på løpeøktene øke risikoen for plager i fot, akilles, legg, kne og hofte.

2. Hvordan forebygger man løpeskader?
Det viktigste er å ikke øke treningsbelastningen for raskt. Forskningen på skader i forbindelse med løping viser at å øke det totale treningsvolumet med mer enn 10 % per uke gir en betydelig økt skaderisiko da kroppen ikke rekker å tilpasse seg.

3. Hva gjør dere hvis folk har fått plager?
Når vi vurderer skader eller smertesymptomer må vi vite om tidligere skadehistorie, nåværende og tidligere treningsrutiner, totalbelastning med jobb/studier, søvnvaner og kosthold. Deretter prøver vi å finne en løsning for den enkelte. Det vil ofte bestå av behandling, råd og treningsveiledning.

(Bilder: Arca)

Se også

Ny leietaker i Østensjøveien 36

Mange av dere har kanskje vært i kontakt med IP Solutions tidligere. De har holdt til i Tvetenveien 4 i en årrekke, men er nå på plass hos Bryn Eiendom i Østensjøveien 36. Firmaet leverer tjenester som: • Fiber og oppsett av trådløst nettverk • Sikkerhet og sikkerhetsbevissthet • Oppsett av hardware/IT-utstyr • IT drift/skytjenester…

Les mer

Månedens kunstnytt – Nico Widerberg

Nico Widerberg (f.1960) er en av Norges mest kjente kunstnere, både for sin grafikk, maleri og skulptur. Han kommer fra en kjent kunstnerfamilie, og hans far var den nå avdøde maleren Frans Widerberg. I både sin billedkunst og skulptur arbeider Nico i en klassisk figurativ tradisjon. Og i en fargeskala med sterke farger. I sin…

Les mer

Rabattert medlemspris for våre leietakere hos Arca

I Østensjøveien 32 finner vi Arca treningssenter med rabattert medlems- pris for leietakere av Bryn eiendom.

Les mer